E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Ingatlanügyek   »   Adásvételi szerződés

Adásvételi szerződés

Az adásvétel visszterhes tulajdonátruházás, ahol az ingatlant pénz ellenében értékesítjük. A kötelező írásbeliségen túl rendezni kell a birtokba adás kérdését is, mely egyben a kárveszély viselés átszállásának időpontja is. Fontos tudni, hogy a földhivatal a tulajdonosváltozást csak abban az esetben jegyzi be, ha ehhez az előző tulajdonos ‚bejegyzési engedélyt’ –feltétlen és visszavonhatatlan hozzájárulást- ad. A rendezetlen viszonyok megoldásáig többféle egymásal versengő megoldás állhat a Felek rendelkezésére: Ilyen pl. a tulajdonjog fenntartás, vagy a függőben tartás. A legmegfelelőbb megoldás megtalálásában, és a kockázatok feltárásában kiemelten fontos az ügyvéd szerepe. Sok problémát előzhet meg az ügyvédi letét is, amely szintén a feltételekhez kötött teljesítést teheti biztonságossá.

A földforgalmi törvény hatálya alá tartozó szerződéseknél szükséges a szerződés kifüggesztése, majd a Kormányhivatallal történő jóváhagyatása is. Természetesen ezekben az ügyekben is teljes körűen képviseljük Önt.

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.