E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Ingatlanügyek   »   Ajándékozási szerződés

Ajándékozási szerződés

Az ajándékozás szintén a gyakori ingatlanátruházási módok közé tartozik. Ebben az esetben az ajándékozó ellenszolgáltatás nélkül adja át az ingatlan tulajdonjogát a megajándékozottnak. Itt is írásos szerződésre van szükség, és ebben az esetben is rendezni kell a birtokbaadást is. Jelentős eltérések is mutatkoznak az adásvételhez hasonlítva. Az viszonylag köztudott, hogy eltérő az illeték mértéke ajándékozás és adásvétel esetén, de bizonyos esetekben az ajándékozó nem köteles teljesíteni, vagy visszakövetelheti az ajándékot.

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.