E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Munkaügy

Munkaügy

A munkaviszony, illetve a hasonló foglalkoztatásra irányuló jogviszonyok közt nagyon sok konfliktus fordulhat elő. Egyfelől a munkáltató számos olyan eszközzel rendelkezik, melyekkel képes lehet a munkavállaló életét, munkáját befolyásolni. Másfelől azonban a munkavállalót számos garanciális szabály védi, és munkavállalóként végzett tevékenységéért nagyrészt a munkáltatót terheli a felelősség.

Tapasztalataim alapján a legjobb megelőzni a problémát, és lehetőleg írásban előre megállapodni minden esetleg később vitássá váló kérdésben. Ha ez mégsem sikerült, akkor is érdemes megpróbálni közös álláspontot találni a bírósági eljárás helyett.

Irodánk kézséggel áll az Önök rendelkezésére munkaügyi szerződéscsomagok kidolgozásában, egyeztetések lebonyolításában, de akár bíróság előtti képviselet tárgyában is. Jelentős tapasztalatunk van három különösen érzékeny témában: a jogellenes felmondás, a leltárfelelősség megállapítása, és a munkaviszonnyal, üzemi balesettel kapcsolatos kártérítések körében. 

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.