E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Büntetőügyek   »   Bűncselekmény áldozata vagyok

Bűncselekmény áldozata vagyok

Amennyiben úgy véli, hogy bűncselekmény áldozatává vált, akkor a rendőrségen tehet feljelentést. Ennek formája teljesen kötetlen, és nem csak személyesen, hanem ügyfélkapun keresztül, vagy akár e-mailon is beküldhető. Amennyiben nem a megfelelő helyre érkezik, akkor a hatóság gondoskodik a megfelelő hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szervhez történő áthelyezéshez. Számos cselekmény van, amit a közvélemény bűncselekménynek vél és nem az, és számos bűncselekmény van, amelyről sokaknak eszükbe sem jut, hogy bűncselekménynek minősülhetnek, mégis azok. Bizonyos cselekmények esetén szükséges a magánindítvány. Amennyiben mi vagyunk a bűncselekmény sértettjei, úgy a bűncselekménnyel összefüggésben felmerülő kárigényünket -adott feltételek teljesülése esetén- a büntetőeljárásban is érvényesíthetjük. Arra is célszerű tekintettel lenni, hogy a feljelentésnél ne valósítsuk meg a hamis vád tényállását, mert azért esetleg súlyosabb büntetést kapunk, mint az eredeti bűncselekmény terheltje. Összegezve: A teljesen egyértelmű esetektől eltekintve a feljelentés előtt is érdemes ügyvéddel konzultálni, vagy ügyvéd segítségét igénybe venni az eljárás során.

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.