E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Ingatlanügyek   »   Öröklési szerződés

Öröklési szerződés

Eltérően az eltartási szerződéstől, ahol az ingatlan tulajdonjoga a majdani tartás fejében cserél gazdát, az öröklési szerződés esetén a tulajdonos örököseként nevezi meg a szerződőt. Ugyanakkor lényeges szabály, hogy eltérő rendelkezés hiányában a majdani örökös az örökhagyó hozzájárulása nélkül is elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztethet be az ingatlanra.

Az öröklési szerződésekkel kapcsolatos nagyon szigorú alaki előírások és a jelentős számú jogvita miatt e szerződés megkötése előtt mindenképp érdemes alapos, részletekbe menő konzultáció arról, hogy pontosan mit is szeretnének a Felek.

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.