E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Ingatlanügyek   »   (El)tartási szerződés

(El)tartási szerződés

A tartási szerződéssel történő ingatlan tulajdonszerzés lényege, hogy az ingatlan tulajdonjoga az eltartott tartása fejében kerül az eltartó tulajdonába. A tartó kötelezettsége az eltartott lakhatásának, élelmezésének, ruházatának, ápolásának, eltemettetésének biztosítása. Mivel a tartás olyan bizalmi viszonyt feltételez, amely az évek során sérülhet, ennél a szerződéstípusnál is nagyfokú körültekintésre van szükség a szerződés megkötésekor. Lehetőség van pl. a tartási jog bejegyzésére az ingatlan nyilvántartásba. Ha pedig a körülmények indokolják a bíróság bármely fél kérelmére módosíthatja a szerződést. (Vagy átalakíthatja járadéki szerződéssé, esetleg meg is szüntetheti azt.)

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.