E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Családi ügyek   »   Válás

Válás

Sajnos időnként a házasságok is elmúlnak, és a házastársak, - vagy legalább az egyikük - el szeretne válni. Azt gondoljuk, hogy az esetek döntő többségében érdemes ügyvédhez fordulni ezzel a problémával is. Ha van esély a megállapodásra, akkor mindent elkövetünk azért, hogy ez létrejöjjön. Ha pedig nincs akkor azért, mert kellő határozottsággal fogjuk képviselni az Ön érdekeit.

A magyar jogban a válás kimondása 2 különböző eljárásban is lehetséges. Közös megegyezésről akkor beszélhetünk, ha a feleknek sikerül megállapodniuk a legalapvetőbb kérdésekben, melyek a következőek: A közös gyermek(ek) tekintetében a szülői felügyeleti jogok gyakorlása, a külön élő szülő és a gyermek(ek) közti kapcsolattartás, a gyermek(ek) tartása, a házastársi tartás és az utolsó közös lakhely használata. Ha ezekben a kérdésekben sikerült a Feleknek közös megegyezésre jutni, és e megállapodást a bíróság is elfogadja, akkor nincs akadálya a válás kimondásának. Nyugodtan állíthatom, ha csupán egyetlen aprócska reménysugár mutatkozik a közös megegyezésre, akkor meg kell próbálni közös nevezőre jutni. Ellenkező esetben ugyanis a bíróságnak fel kell tárnia a házasság megromlásának okait és a megszűnéshez vezető folyamatot. Ennek eredménye rendszerint a kapcsolat alapvető megromlása, és nagyon sokszor igen csúnya sárdobálás, mely mindkét félben mély nyomokat fog hagyni.

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.