E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Hatósági ügyek, közigazgatás

Hatósági ügyek, közigazgatás

A legtöbb hatósági eljárás során természetesen nincs szükség ránk, elég a hatóságokkal együttműködni, és a szabályoknak megfelelően működni. Azonban egy kicsit is összetettebb NAV, vagy munkaügyi ellenőrzés esetén már komoly segítséget tudunk nyújtani. Általában azt tapasztaljuk, hogy az ügyfeleink mindig túl későn fordulnak ügyvédhez. Ez hatványozottan igaz ezekre a  hatósági vizsgálatokra. Ha már megszülettek az elsőfokú határozatok lényegesen kevesebb lehetőségünk marad. Összefoglalva: Ha úgy érezzük, hogy probléma lehet belőle, keressünk fel egy ügyvédet. Egy konzultációt biztosan meg fog érni a dolog.

Életünk kezdetétől fogva már a közigazgatás alanyai vagyunk. A közigazgatási ügytípusok száma magas, az egyes eljárásokra vonatkozó heterogén rendelkezéseket más-más jogszabályok határozzák meg, melyek sűrűjében nehéz útmutatót találni.

Legyen szó szinte bármilyen közigazgatási eljárásról szinte biztos, hogy ügyvédi segítséggel hatékonyabban célt érhetünk.

Amennyiben a hatóság döntésével nem értünk egyet, jogorvoslattal élhetünk ellene. Ez alapértelmezetten közigazgatási pert jelent, bizonyos esetekben azonban más lehetőségek (pl. fellebbezés) is a rendelkezésünkre állnak.

Itt is igaz, mint általában: Érdemes mihamarabb ügyvédhez fordulni, mert az eljárás során jó eséllyel elérhetjük, hogy ne is kelljen bírósághoz fordulni. Néhány jellemző példa a számtalan eljárás közül:

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.