E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Ingatlanügyek   »   Közös tulajdon megszüntetése

Közös tulajdon megszüntetése

A közös tulajdonnal kapcsolatban felmerülő problémák miatt valamelyik tulajdonos gyakran érzi úgy, hogy a közös tulajdont meg kellene szüntetni. Ez olyan alapvető joga a tulajdonosnak, amikor szinte bármikor élhet. (Természetesen az ingatlan értékét meghaladó teher olyan akadály, ami miatt  adott pillanatban a közös tulajdon megszüntetése meghiúsulhat.)

A közös tulajdon megszüntetése több módon lehetséges: Ha az ingatlan természetben megosztható, vagy társasházzá alakítható az talán mindenkinek a legkedvezőbb megoldás, de ennek műszaki és jogi akadályai is lehetnek.

Felmerülhet még az a megoldás, hogy egyik tulajdonos kivásárolja a többiek tulajdonrészét. Amennyiben erre sincs mód, úgy végső megoldásként sor kerülhet az ingatlan értékesítésére és a vételár felosztására a tulajdonosok között.

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.