E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Vállalkozás, civil szervezetek   »   Jogi személy megszűnése / megszüntetése

Jogi személy megszűnése / megszüntetése

A jogi személyek megszüntetésére számos okból sor kerülhet. Természetesen egyesület és alapítvány megszüntetésével kapcsolatban is állunk szíves rendelkezésükre, de az alábbiak a gazdasági társaságokra vonatkoznak.

Végelszámolás: A legszerencsésebb eset, ha a társaság tagjai döntenek a megszüntetésről és a társaság vagyona meghaladja a tartozásai mértékét. Amennyiben a törvényi feltételek teljesülnek, akkor a végelszámolás egyszerűsített formában 150 nap alatt lezárható akár ügyvédi közreműködés nélkül is. (Ha szükségesnek látják, természetesen ebben is tudunk segíteni.) Általános szabályok szerinti végelszámolásnál is állunk a rendelkezésükre.

Vezető tisztviselő/tag halála: Bizonyos esetekben egy-egy szomorú haláleset is azonnali intézkedést kíván, hisz a társaság működőképességének megőrzése nem teszi lehetővé a hagyatéki eljárás jogerős befejezésének bevárását. Ezekben az ügyekben is bátran számíthatnak irodánkra.

Felszámolás: E témakör első ránézésre fekete-fehérnek tűnik: Ha fizetésképtelen a társaság, akkor felszámolják. A valóság ennél bonyolultabb, rendszerint pro és kontra is számos érv elhangzik a fizetésképtelenség megállapítása mellett és ellen is. A felszámolási eljárásokban szintén állunk az Önök rendelkezésére hitelezői és adósi oldalról is.

Kényszertörlés: Ha a társaság valamely kötelezettségének nem tesz eleget hamar belefuthat egy kényszertörlési eljárásba. Itt a konkrét esettől függ, hogy a társaság még visszahozható a kényszertörlésből, vagy végérvényesen megszüntetésre ítéltetett.

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.