E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Vállalkozás, civil szervezetek

Vállalkozás, civil szervezetek

Bár a jogi személyek egységes nyilvántartásáról szóló törvény hatályba lépését a jogalkotó elhalasztotta, mi -tekintettel a számos hasonlóságra is- egy helyen foglaljuk össze ezzel kapcsolatos tevékenységünket. A magyar jog is számos különböző jogi személyt ismer – az ügyvédi iroda is az – irodánk tevékenysége azonban alapvetően két típushoz -a gazdasági társaságokhoz és a civil szervezetekhez- kötődik. 

A gazdasági társaságoknál a legtöbb változás, peres ügy esetén eleve kötelező a jogi képviselet, de civil szervezeteknél is érdemes ügyvédhez fordulni. A tagok és a jogi személy közti perek pedig jellegzetesen olyan sok jogi buktatóval bírnak, ahol gyakorlattal rendelkező ügyvéd nélkül a kereset összeállítása is túl nagy akadály lehet.

Bármilyen társasági jogi probléma merülne fel forduljon hozzánk bizalommal.

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.