E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   Vállalkozás, civil szervezetek   »   Jogi személy működése

Jogi személy működése

Amíg a jogi személy családi vállalkozásként működik és a család egy irányba húz rendszerint ritkán (a cégjegyzék változásainak bejegyzéséhez) van szükség ügyvédre. A társasági jog sokszor megoldhatatlan alapkérdése azonban, hogy mi a társaság érdeke? Az bizonyosan kijelenthető, hogy a társaság érdeke gyakran nem esik egybe egyes tagok, vagy a tagok összességének érdekével, sőt a vezető tisztviselő érdekeivel sem. A tagok érdeke sem feltétlenül egy irányba mutat, és nem egyezik a vezető tisztviselők érdekeivel sem. Egész más az elvárt magatartás a társaságtól, ha stabilan nyereségesen működik, mint amikor fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetben van. (Adott pillanatban azt sem egyszerű megállapítani, hogy egy társaság mikor van fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetben. (Szigorúan véve a magyar gazdasági társaságok döntő része folyamatosan abban van.)

Összegezve megállapítható, hogy egy-egy jogi személy életében számos olyan pont van, amikor szakavatott külső tanácsadó véleményére lehet szüksége. 

Állunk rendelkezésükre taggyűlések lebonyolításában, törvényességi felügyeleti eljárásban, határozatok megtámadása során, tagokkal szembeni követelések érvényesítésében is.

Nagy gyakorlattal rendelkezünk a felelősségátviteli eljárásokban, ahol valamely hitelező a társaság tagjaival vagy vezetőivel szemben próbálja érvényesíteni a társaság által meg nem fizetett követelést. Ezekben az eljárásokban mindkét oldal érdekeinek képviseletét tudjuk vállalni.

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.