E-mail: iroda@horgasugyved.hu
  •  
Telefon: +36 20 44 66 666
Kezdőlap   »   

Peres képviselet

Számos olyan eljárás, ügy van a magyar jogrendszerben, ahol jogainknak csak peres úton tudunk érvényt szerezni. Bár irodánk foglalkozik büntető, munkaügyi és közigazgatási perekkel is, itt a polgári peres eljárásokról lesz szó.

A korábbi időszakban gyakori és jogos észrevétel volt a polgári perekkel kapcsolatban, hogy indokolatlanul elhúzódtak. 2018-ban az új perrendtartás elfogadásának egyik fő célkitűzése volt a perek indokolatlan elhúzódásának megakadályozása, mely napjainkra jelentős részben megvalósult. 

Ez azonban azzal jár, hogy az ügyek sikere viteléhez professzionális pervitelre van szükség. Hiába tűnik oly egyszerűnek egy-egy ügy, a modern perrendtartás számos csapdát rejt, melyek önmagukban eldönthetik az ügyet. Elég egy elmulasztott határidő, vagy egy téves jogcím megjelölés ahhoz, hogy végül az abszolút nyertesnek tűnő ügyekben is vesztesként hagyjuk el a tárgyalótermet. Gyakran találkozunk azzal a szemlélettel, hogy majd beadom a keresetet, aztán ha látom, hogy baj van keresek ügyvédet. (Sajnos vannak kollégák is, akik az ügyfél neve alatt adják be a keresetüket -ezt most nem is minősítenénk-).

Bár a perrendtartás természetes személyek részére járásbíróságon lehetővé teszi az ügyvéd nélküli eljárást úgy vélem ez az a terület, ahol a legkifizetődőbb lehet ügyvédet keresni, akár perelni akarunk, akár minket perelnek. Amikor ég a ház, akkor már a legjobb tűzoltó is csak a károk mérséklésén tud munkálkodni.

Igen, az ügyvédi költségek gyakran a per költségeinek legjelentősebb részét teszik ki, azonban főszabályként a pernyertes fél költségeit is a pervesztes fél téríti meg. Hiába próbálnak az ügyvédi költségeken takarékoskodni, vesztett per után az ellenfél ügyvédjét (is) Önöknek kell fizetniük.

Nem állítjuk, hogy a legjobbak vagyunk. Azt azonban igen, hogy azokat az ügyeket, amelyeket elvállalunk a képességeink és tapasztalatunk alapján a lehető leghatékonyabban fogjuk képviselni. Visszatérő ügyfeleink és ajánlásaik bizonyítják, hogy jól végezzük a munkánkat.

Mindent megteszünk, ami az értékrendünkbe belefér, és semmi olyat, amit mi magunk sem szeretnénk látni az ellenérdekű féltől.

Amennyiben ez Önöknek is megfelel, keressenek minket peres problémáinkkal és egyeztessünk a továbbiakról. Kapcsolat »

Két speciális ügytípusnak a családjogi és a végrehajtási ügyeknek külön menüt szenteltünk, azonban az általános polgári jogi perek közt is vannak olyanok, melyekkel gyakran találkozunk a tárgyalóteremben. 

Ezek a teljesség igénye nélkül: ingatlanok tulajdonjogával kapcsolatos perek (közös tulajdon megszüntetése, ingatlan nyilvántartáson kívüli tulajdonszerzés, ráépítés, hozzáépítés, stb.), kellékszavatossági igényekkel (ingatlan, gépkocsi) kapcsolatos perek, kártérítési igények, követelés érvényesítés, hagyatéki igények. Természetesen más jellegű ügyekben is állunk az Önök rendelkezésére, amennyiben a megbízás kereteiben közös nevezőre jutunk.

2023 Horgas Ügyvédi Iroda - Minden Jog Fenntartva

Nyilvántartja a Pest Megyei Ügyvédi Kamara a IV/306 számon
Adószám: 18754474-2-13, EU adószám: HU18754474

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában nyilvántartott Horgas Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak.

JOGI NYILATKOZAT ÉS FIGYELMEZTETÉS

A jelen honlap megtekintésével Ön elfogadja, hogy nem jön létre ügyfél-ügyvéd jogviszony. A jelen honlap tartalma csakis általános tájékoztatást tartalmaz, nem irányul konkrét jogi problémák megoldására. A honlapon található információ nem feltétlenül naprakész. Előfordulhat, hogy nem tükrözi a legfrissebb jogalkotói/jogalkalmazói változásokat. Nem minősül jogi tanácsadásnak és nem is használható annak céljára. Kérjük, hogy a honlap látogatói ne járjanak el a jelen honlapon fellelt információ alapján anélkül, hogy előbb szakszerű jogi tanácsot szereztek volna be.